U petak o porezu na imovinu

Sednica Skupštine Opštine Bajina Bašta 20. po redu biće održana u petak 29. Novembara u 10 časova. Za najavljenu sednicu predloženo je 12 tačaka dnevnog reda. Izmedju ostalog odbornici će raspravljati predlog Odluke o utvrdjivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrdjivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Bajina Bašta kao i razmatranje predloga Odluke o koeficijentima za utvrdjivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige sa prosečnim cenama odgovarajućih nepokretnosti u tekućoj godini.

Porez na imovinu u narednoj godini biće manji u odnosu na ovogodišnji, najavio je prvi čovek  Opštine Radomir Filipović. Dodao je da je promet nekretnina prošle godine bio veći u odnosu na ovu godinu, a poreska stopa bila je 35.000 u drugoj zoni, dok će sledeće godine biti 29.000 dinara. U trećoj zoni prošle godine poreska stopa je bila 25.000, a sledeće će biti 15.000 dinara. I porez na poslovni prostor biće manji u odnosu na prošlu godinu – umesto 38.000 sledeće godine će biti 35.000 dinara.

Na sednici će se raspravljati o predlogu Odluke o otudjenju nepokretnosti iz javne svojine, predlogu Odluke o sahranjivanju, grobljima i pogrebnim delatnostima i obavljanju delatnosti obezbedjivanja javnog osvetljenja.  

Ovaj članak je pročitalo 710 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.