Javne službe

Epidemiološka situacija u Bajinoj Bašti stabilna

Trenutna epidemiološka situacija na području bajinobaštanske opštine je pod kontrolom, saglasni su članovi štaba za vanredne situacije. Od početka epidemije do danas sa teritorije naše Opštine testirana je ukupno 151 osoba od kojih je 27 pozitivno na COVID. Danas i sutra trebalo bi da stignu rezultati testova za još 13 osoba, rekla je na sednici štaba direktor Doma zdravlja Stojanka Djurić.

Prema njenim rečima, do sada je oporavljeno 16 lica. Trenutno se na lečenju na Sajmu nalazi 10 bajinobaštana dok su na bolničkom lečenju dva pacijenta. Kako je rekla direktorka Djurić u medjuvremenu će se testirati pacijenti na hemodijalizi, onkološki pacijenti kao i svi pacijenti koji se nalaze u stacionaru.

Prema izveštaju policije, u samoizolaciji se trenutno nalazi 46 lica i to su ona lica koja su bila u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrdjen virus ili su se vratila sa Sajma. Takodje, u izveštaju se navodi da je i pored prisustva velikog broja turista na Tari za prvomajske praznike sve bilo pod kontrolom.

Svi članovi štaba su saglasni da se ne treba opuštati, da epidemija još traje i da se očekuje još pozitivnih rezultata obzirom na povećan broj testiranih. Preporuka je da se i dalje nose zaštitne maske i rukavice i da se poštuje socijalna distanca.

Taksisti se od danas vraćaju uobičajenom režimu rada uz sve mere zaštite, poštujući policijski čas, dogovoreno je na sednici štaba za vanredne situacije.

Ovaj članak je pročitalo 866 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.