Tokom maja četiri akcije davanja krvi

U maju mesecu u Opštini Bajina Bašta najavljene su četiri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Gostujući na televiziji Prima, Olivera Djordjević propagator službe za transfuziju krvi je rekla da je za sredu 12. maja najavljena je akcija u Mesnoj zajednici u Pilici u periodu od 10 do 15 časova. Naredne sedmice u porti crkve u Crvici od 10 do 15 časova akciju će organizovati Policijska uprava u saradnji sa Crkvenom opštinom. Redovna opšta akcija najavljena je za 21. maj u Sportskoj hali i u poslednjoj nedelji maja meseca meštani MZ Dub u porti crkve organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi u periodu od 11 do 16 časova.

„Nadamo se da će najavljene akcije pomoći da obnovimo zalihe krvi sa kojima smo u nedostatku još od januara meseca. Mesecima unazad se borimo sa nedostatkom najčešće A pozitivne krvne grupe. I pored organizovanja velikog broja akcija i velikog broja davaoca, nikako ne uspevamo da zalihe dovedemo do optimuma ove krvne grupe „, kaže Olivera Đorđević

Inače, služba za transfuziju krvi Užice za potrebe pacijenata Zlatiborskog okruga dnevno pripremi preko 50 jedinica krvi.

“To znači da 50 ljudi dnevno da krv da bi bilo dovoljno za pacijente kojima je potrebna. S toga apelujem na sve ljude dobre volje na sve one koji su zdravi i dobro se osećaju, da dodju na akcije dobrooljnih davanja krvi aima ih puno. To je najbolji način da na vreme uzmemo krv da je pripremimo, obradimo i da ona spremna čeka pacijente jer ugroženi pacijent nema vremena da čeka krv.

“Za Bajinu Baštu sve pohvale. Od svih 10 opština koje pokriva Služba za transfuziju, Bajina Bašta je uvek na prvom mestu po humanosti i po odzivu na akcije. Hvala bajinobaštanima na velikom srcu“, zaključuje Djordjevićeva.

Ovaj članak je pročitalo 412 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.