Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana sutra u Sali opštine u vremenu od 10 do 15 časova. U službi za transfuziju krvi Užice, zalihe krvi su na optimalnom nivou i u ovom trenutku najmanje ima zaliha A+ krvne grupe.

“Veliki broj pacijenata poslednjih dana primio je upravo ovu krvnu grupu što je dovelo da zalihe padnu ispod optimuma. Juče smo pozivali dobrovoljne davaoce iz Užica da dodju i daju krv kako bi obnovili zalihe. Nikada se ne zna kada će i koje krvne grupe nestati, jer ne možemo da znamo koja će se krvna grupa u većem broju jedinica trošiti u kom periodu. Ono što znamo jeste, da imamo sjajne davaoce na koje pacijenti kojima život od njih zavisi uvek mogu da računaju“, kaže Olivera Djordjević propagator službe za transfuziju krvi Užice i dodaje da se dogodi da u jednom danu pacijenti na intezivnoj nezi, koji su prethodnog dana operisani prokrvare, što takodje dovodi do povećane potrošnje krvi.

“Apelujemo na sve ljude dobre volje, na sve kojima su najmiliji u bolnici, na sve koji očekuju rođenje deteta, na sve koji u porodici ili među prijateljima imaju hronične bolesnike kojima oporavak zavisi od krvi da dodju na sutrašnju akciju  dobrovoljnog davanja krvi i na taj način pomognu da se zalihe krvi održe na optimalnom nivou“, navodi Djordjevićeva.

 

Ovaj članak je pročitalo 98 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.