Šuma i šuma zajedno prođosmo

Ogromnu zahvalnost i poštovanje prema životinjama sa kojima je pet godina drugovao po šumama Tare, iskazao je Jagoštičanin Aleksandar Aco Matić i to prilikom tužnog rastanka od njih.

Aleksandar je na Fejsbuku objavio emotivnu oproštajnu poruku i zajedničku fotografiju sa svojima volovima sa kojima je, kako sam kaže, pet punih godina radio i teglio građu i drva po šumama i vrletima Tare. Volovi su odradili svoje a Aleksandar je neobičnom i toplom ljudskom porukom na Fejsbuku podsetio da su ga oupravo oni verno služili i pomagali da zaradi i napreduje. Žaleći zbog neumitnog rastanka vredni tarski rabadžija pokazao je prirodnu dobrotu i poštovanje prema životinjama koje su mu hleb značile.

“Velikih pet godina 1820 vrednih dana. Šuma i šuma zajedno prodjosmo. Drva i drva izvukli smo. A neki dan Zlatiborca teška srca zovnuh da po vas njegovi ljudi dodju. Mladi ste bili. Svaki posao vredno odradili
Sad vec za rada niste. Od vaseg rada a i zaradjenih para sa vama ja kupih kamion da vas vozam, traktor da vam posao smanjim, mladje volove da vas u sumama zamene” – setno je napisao tužni rabadžija.

 

 

Ovaj članak je pročitalo 1007 posetilaca portala!

One thought on “Šuma i šuma zajedno prođosmo

  • 1. децембра 2018. at 21:40
    Permalink

    Svaka čast čoveku.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.