AgroPanorama

Subvencije za nabavku opreme i mehanizacije

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava za nabavku opreme i mehanizacije koja se koristi u proivodnji biljnih kultura.

Poljoprivrednici koji su u medjuvremenu nabavili opremu i mehanizaciju kao i oni koji tek planiraju nabavku, zahteve mogu podneti od 1. do 15. juna.

Uslovi za dobijanje opreme su da su gazdinstva registrovana, da su biljne kulture koje se uzgajaju upisane u registar poljoprivrede, da poljoprivrednik nema poreskih dugovanja i da nije konkurisao po istim osnovama kod drugih fondova.

Kako bi ostvarili pravo na pomoć države jedan od uslova je i površina zemlje koja se obradjuje. U zavisnosti od biljne kulture koja se uzgaja, u registru poljoprivrednog gazdinstva treba da bude upisano do dva hektara pod jagodastim voćem, do tri hektara pod povrćem, do pet hektara površine zemlje na kojoj se uzgaja koštunjavo voće ili 50 hektara pod žitaricama, kaže Ana Ilijašević iz kancelarije za poljoprivredu.

Ovaj članak je pročitalo 1146 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.