PanoramaStudenti

Stipendije za studente deficitarnih zanimanja

Komisija za stipendiranje studenata opštine Bajina Bašta raspisala je Konkurs za dodelu stipendija studentima za školsku 2019/2020 godinu.

USLOVI KONKURSA

 Na konkurs se mogu prijaviti redovni studenti, počev od prve godine osnovnih studija pa do kraja studija, koji se školuju za sledeća deficitarna zanimanja, za koja su potrebe iskazale ustanove, organizacije i javna preduzeća u opštini Bajina Bašta, a to su:

-profesor ruskog jezika 2

-profesor latinskog jezika 1

-profesor fizike 5

profesor matematike 2

Pravo da konkurišu imaju studenti koji su u prethodnoj školskoj godini postigli izuzetan uspeh. Pod izuzetnim uspehom podrazumeva se:

– za studente prve godine (brucoše) srednja ocena 5,00 ostvarena u završnoj godini srednje škole,

– za studente starijih godina srednja ocena (prosečna) u prethodnoj godini najmanje 9,00.

 Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Bajina Bašta i to najmanje dve godine pre raspisivanja konkursa za dodelu stipendije.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti i stipendiju koristiti samo oni studenti koji redovno upisuju odgovarajuće godine studija u rokovima predviđenim Statutom fakulteta.

Detaljije informacije u vezi sa uslovima konkursa i potrebnoj dokumentaciji mogu se videti na TV Prima u redovnoj rubrici OBAVEŠTENJA. 

Ovaj članak je pročitalo 794 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.