Javne službe

Skupština usvojila budžet

Budžet opštine Bajine Bašte u narednoj godini iznosiće 1,218 milijardi dinara. Najviše novca će biti utrošeno na investicije tako da će se više ulagati u uredjenje grada, izradu infrastrukture i razvoj turizma, rekla je predsednica Opštine Vesna Djurić.

Za narednu godinu u opštinski budžet uvršten je projekat rekonstrukcije gradskog toplovoda, a za šta je trebalo izdvojiti sredstva još mnogo ranije.

“To je problem koji se gomilao godinama unazad i došlo se do rešenja da to bude u 2021. godini kada se završi grejna sezona. Medjutim, kvar na toplovodu nas je iznenadio. Već četiri dana mi smo u problemu sa otklanjanjem kvarova, jer vremenski uslovi nisu pogodovali radovima, ali se nadam da već danas svi korisnici imaju grejanje“, rekla je predsednica Djurić.

Jedan od projekata koji bi trebao takodje biti realizovan u narednoj godini jeste, rekonstrukcija dela ulice od hotela Zepter do zgrade Bajinovca. Ukupna investicija ovog projekta koji treba da bude realizovan u dve faze iznosi 42 miliona dinara. Prema rečima predsednice Opštine, prva faza rekonstrukcije obuhvatiće park izmedju hotela Zepter i zgrade Bajinovca dok bi se druga faza radova koja bi prema procenama odnosila na šetalište od Poštanske štedionice do zgrade bivšeg Monopola.

“Ministarstvo lokalne samouprave je zainteresovano da izdvoji 15 miliona dinara sredstava za rekonstrukciju šetališta, tako da, ukoliko se to ostvari, Opštini ostaje 15 miliona da uloži u neku drugu investiciju u gradu“, rekla je Vesna Djurić predsednica Opštine.

Podsetimo, ukupna investicija za šetalište iznosi 27 miliona dinara, dok bi 15 miliona koštao park.

Ovaj članak je pročitalo 2327 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.