“Škola prijateljstva” na Tari

U periodu od 24. jula do 5. avgusta 2019, „Naša Srbija“ održava svoju 19. Školu prijateljstva u kojoj učestvuje 170 dece iz Srbije i zemlja u regionu.

Nastavnici ruskog jezika iz Bajine Bašte su boravili u Moskvi, Petrogradu, Rjazanju i Kostromi, gde su ostvarili obrazovno – vaspitni rad u okviru “Letnjih škola srpskog jezika i kulture” sa decom koja su došla  u hotel “Beli bor” Vojne Ustanove “Tara” u kamp “Škola prijateljstva”.

Projekat ovog kampa objedinjuje sve aktivnosti patriotske organizacije “Naša Srbija” i svakog leta na planini Tari okuplja decu uključenu u programe organizacije. U radu kampa učestvuju i deca ruske nacionalnosti čiji dolazak “Naša Srbija” realizuje u saradnji sa fondom predsedničkih grantova, Sinodom Ruske pravoslavne crkve i Fondom socijalnih i kulturnih inicijativa, čiji je osnivač Svetlana Medvedeva, supruga premijera Rusije.

 Uz kulturno-obrazovne programe, deci će biti na raspolaganju brojne kreativne radionice i škole sporta. Srpska i ruska deca učestvovaće zajedno u radionicama „Srpsko – ruski kod“ koju vodi profesorka Olgica Filipović iz Bajine Bašte na temu srpsko-ruskih odnosa i bliskosti naša dva naroda.  Prevodioci su profesorka Nevena Aleksić  i Jelena Popović, student rusistike.

Ovaj članak je pročitalo 1200 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.