Skelani: Pomen žrtvama

U Skelanima je danas obeležena godišnjica stradanja Srba u ovom mestu 1993. godine, kada je u ranim jutarnjim časovima samo na ulazu na most stradalo preko 60 starih, žena i dece. Broj žrtava u nastavku borbenih operacija je porastao a po ukupnom bilansu ovo je jedno od većih stratišta Srba u BiH. Za napad na Skelane, kao i brojna stradanja, do danas niko nije osuđen.

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, ministar rada boračko invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, Milomir Sarčić ispred boračke organizacije Republike Srpske, Miladin Dragičević izaslanik predsednika Republike Srpske, boračke organizacije iz okruženja, delegacija logoraša Republike Srpske, delegacije opština Srebrenice, Zvornika, Bratunca, Bajine Bašte i stranačke delegacije  prisustvovali su  parastosu Srbima, stradalim na današnji dan.

Ispred Narodne skupštine Republike Srpske prisutnima se obratio Duško Milunović rekavši da “niko za ovaj zločin nije odgovarao, kao ni za zločine u Podrinju, gde je stradalo 3260 Srba”.

Milomir Sarčić ispred boračke organizacije Republike Srpske naglasio je da je “ovo mesto svedok posebne Srpske sudbine gde jedna reka deli isti narod. Na ovoj levoj obali gde je narod stradao na svirep nacin a sa druge strane Drine taj isti narod nije u prilici da pruzi adekvatnu pomoc osim da prihvati našu nejač i izbeglice.”

Na spomen obeležje žrtvama gosti, rodbina i građani zapalili su sveće i položili vence i cveće.

Ovaj članak je pročitalo 1055 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.