Siromašniji uglavnom na selu

Bajina Bašta je u toku prošle godine bila medju vodećim opštinama po broju  korisnika koji su stekli status energetski zaštićenog kupca, odnosno imala je najviše prijavljenih domaćinstava za korišćenje besplatnih kilovata struje – potvrđeno je Prvom Portalu u Centru za socijalni rad.

Da li to govori  o tome da smo najsiromašnija opština, ako znamo da pravo na besplatne kilovate  ima korisnik stalne socijalne pomoći  i dečijeg dodatka ali i ugrožena domaćinstva koja imaju bolesnike?

Prema informacijama do kojih smo došli, seoska domaćinstva prednjače po zahtevima za ostvarivanje prava na besplatne kilovate, u odnosu na stanovnike gradskog područja, rečeno nam je u bajinobaštanskom Centru za socijalni rad. Sudeći po ovoj statistici siromašniji građani ipak žive na selu.

Da podsetimo – pravo na besplatnu struju ima jednočlano domaćinstvo sa prihodom  od 14.414 dinara i 120 kilovata električne energije. Porodica sa dva i tri člana čiji mesečni prihod ne prelazi 20.986 dinara ima pravo na gratis od 160 kilovata struje. Domaćinstvima sa četiri i pet članova a čija mesečna primanja iznose 27.555 dinara pripada 200 kilovata, a familije sa šest i više članova koje mesečno prihoduju 34.652 dinara besplatno od države dobijaju 250 kilovata električne energije.  

Ovaj članak je pročitalo 399 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.