Savremeni pokazivači brzine u dve ulice

U borbi protiv nesavesnih vozača, na najkritičnijim deonicama u gradu postavljeni su digitalni led brzinski displeji koji uz pomoć radara mere brzinu kretanja vozila.

Kako nam je rekao Mile Djenić saobraćajni inspektor, brzinski displeji su postavljeni na osnovu zahteva građana koji su prijavljivali da se u ulicama Dušana Višića i Svetosavskoj, vozila kreću brzinom većom od dozvoljene, te su s toga na tim lokacijama i postavljeni savremeni pokazivači brzine.

“Pokazalo se u praksi da video displeji utiču povoljno na smanjenje brzine i da veliki procenat vozača poštuje postavljeno ograničenje“, rekao je Djenić.

Uređaj funkcioniše po principu semafora sa naizmeničnim sadržajem poruka i radara za merenje brzine koji detektuje nailazeće vozilo i prikazuje njegovu brzinu na displeju. Brzina kretanja vozila se prikazuje kontinuirano tako da je moguće pratiti kako se vozač ponaša, odnosno da li smanjuje ili povećava brzinu svog kretanja.

Podsećanja radi, predvidjenim planom programa u 2020. godini, urađeni su veštački usporivači brzine u ulicama Rajka Tadića, Vojvode Mišića i Budimira Jelisavčića gde su postavljena i saobraćajna ogledala. Saobraćajna ogledala su takodje postavljena u ulicama Branka Radičevića, Miloša Crnjanskog, Budimira Jelisavčića, Slavka Petkovića i u selima Gvozdac i Kolari.

Program rada za tekuću godinu obuhvatio je izradu projekta državnih puteva kroz naselja na teritorjiji opštine Bajina Bašta kao i projekat jednosmernih ulica Vojvode Mišića i 12. septembar. U okviru istog programa nabavljena su i dečija sedišta.

Ovaj članak je pročitalo 1919 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.