Saradnja spasilaca Srbije i BiH

U sklopu projekta “Poboljšanje spremnosti za hitne intervencije i koordinisani odgovor u pograničnom području Srbije i Bosne i Hercegovine“ u subotu 15. oktobra biće organizovana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni dosadašnji rezultati projekta. Na konferenciji će govoriti Nenad Lečić iz planinarskog kluba “Tara“, Adnan Osmanović, iz Gorske službe spasavanja distrikt Brčko, Dženadin Veladžić Gorska služba spasavanja stanica Sarajevo i Marko Čalija, Gorska služba spasavanja Srbije.

Projektne aktivnosti realizuju se u Srbiji na području Zlatiborskog okruga kao i u BiH u Brčkom, Foči, Orašju, Bjeljini, Sarajevu, Trnovu, Hadžićima. Plan je da se podigne svest stanovništva kako treba da se ponašaju u slučaju velikih prirodnih katastrofa, ali i doprinese širenju volonterizma.

U okviru ovog projekta, biće održana i vežba spasavanja sa brzih voda na reci Drini. Spasioci Gorskih službi spasavanja kao i članovi planinarskog kluba Tara uvežbavaće već stečena znanja i prikazati tehnike spasavanja sa brzih voda i bujica.

Projekat se implementira kroz podršku Evropske Unije. Projekat traje 21 mesec i vredan je 375.712,48 eura. Partneri na projektu su Gorska služba spasavanja Srbije, Gorske služba spasavanja Kantona Sarajevo, Gorska služba spasavanja distrikt Brčko BiH i Planinarski klub Tara.

Podsetimo, početna konferencija projekta “Poboljšanje spremnosti za hitne intervencije i koordinisani odgovor u pograničnom području Srbije i Bosne i Hercegovine“ održana je u Sarajevu 29.12.2021. godine.

Ovaj članak je pročitalo 107 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.