Šainović: Hag – instrument pravde ili politike

Sinoć je u zgradi bivšeg komiteta održana tribina na temu “Hag – instrument pravde ili instrument politike“ na kojoj je govorio Nikola Šainović (SPS) nekadašnji potpredsednik vlade.

“Ja sam večeras ovde da govorim ljudima šta je bilo i da govorim činjenice. Želim da mladi ljudi pre svega čuju šta je bilo i dodju do mogućnosti da sami procenjuju istoriju i da se zajednički borimo protiv zaborava. Zaborav je opasna stvar koja dovodi do ponavljanja istorije. Mi imamo mnogo istorija za kratko vreme i zbog toga je važno da znamo činjenice zato što istorija i krize nisu gotove. Nažalost, ratovi se ponovo vraćaju i mi moramo da znamo kroz šta smo prošli zato što jugoslovenska kriza, kriza Srbije i Kosova imaju kontinuitet. To što su tražili od Miloševića za nezavisnost Kosova, tražili su i od Tadića, Koštunice, Djindjića danas i od Vučića i tražiće od svakog drugog srpskog predsednika. Ja hoću govoreći činjenice da pomognem mladim ljudima da formiraju svoje mišljenje“, istakao je Šainović.

Rekao je da je ubedjen da mlada generacija kako preuzima život preuzima i odgovornost  i tu nema dilemu.

“To što se vreme promenilo pa se čita mnogo više fejsbuk, a ne knjige, to se tehnologija modernizovala, a opredeljenja, istorija i život ostaju na mladima i oni će ovu zemlju sačuvati“, ističe Šainović i dodaje da SPS ima dugi kontinuitet.

“Mi smo naslednici komunističke partije koja je nastala 1918. godine. Mi smo partija koja je za pomoć državi u svim uslovima kako god se menjala. Sada smo kod toga da vitalna socijalna pitanja mogu da se bolje rešavaju nego samo nekoliko gododina ranije i mi ćemo i dalje stajati na tome na radničkim, socijalnim i drugim pravima i to je večita ideja“, zaključuje Šainović

Ovaj članak je pročitalo 315 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.