Ružić: Ministarstvo podržalo tri projekta

Bajina Bašta sa svojim ogromnim potencijalima pre svega u turizmu ali i energetici predstavlja dragulj Zlatiborskog okruga izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić prilikom posete našoj Opštini. Ovo Ministarstvo je u protekle tri godine pomoglo odredjene projekte u Bajinoj Bašti.

”Prve godine smo pomogli uvodjenje elektronske uprave sa nekih dva miliona dinara da digitalizacija bude u fokusu našeg društva. skladu sa intencijom Vlade Republike Srbije da digitalizacija bude u fokusu našeg društva. Promenom zakonodavnog okvira Zakona o opštem  upravnom postupku, uvodjenjem elektronske platforme, eZUP omogućeno je da mnoge registere prebacimo u elektronski oblik. Dakle, sve je to doprinelo da se gradjanima olakša da više neće morati da idu od šaltera do šaltera i prikupljaju svoja dokumenta”, istakao je Ružić.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je takodje u dva navrata pomoglo već tradicionalnu manifestaciju ‘’Drinin dan’’ koja pomaže za pozicioniranje na turističkoj mapi Opštine.

”Mislim da je to upravo pokazalo da su Opština i Ministarstvo zajedničkim snagama prepoznali šta je u najboljem interesu lokalne zajednice”, rekao je Ružić.

Ministarstvo je ove godine opredelilo sredstva namenjena za rekonstrukciju bioskopske sale za tekuće održavanje, imajući u vidu da se radi o multifunkcionalnoj sali koja je izgradjena pre nekih 70 godina. Prvobitno je bilo opredeljeno sedam miliona dinara, medjutim, rebalansom budžeta u cilju saniranja štetnih posledica izazvanih virusom COVID-19 budžet planiran za rekonstrukciju bioskopa je prepolovljen.

”Uveren da će i taj nivo sredstava biti dovoljan za neke inicijalne radove i za osveženje sale tako da će svakako služiti za dobrobit svih gradjana u Bajinoj Bašti.

Ministru Ružiću je uručena Povelja od strane Opštine Bajina Bašta.

Ovaj članak je pročitalo 814 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.