Javne službe

Restrikcije vode do daljeg

U Bajinoj Bašti su krajem jula uvedene restrikcije vode za piće zbog neracionalnog korišćenja u vreme smanjenog nivoa vode na vodozahvatu. Kako su tada rekli u Komunalnom preduzeću, restrikcije će se vršiti po potrebi svih delova grada od ponoći do 5 časova ujutru.

Situacija je skoro ista u većini opština Zlatiborskog okruga, gde je takodje uvedena restrikcija vode zbog nenamenskog trošenja. I pored svih apela za racionalnom potrošnjom, pojedinci i dalje pijaću vodu koriste za zalivanje bašti, malinjaka, travnjaka i punjenje bazena, u vreme kada je nivo vode na vodoizvorištu ispod svakog minimuma, kažu u ovom javnom preduzeću. Da je situacija više nego alarmantna, dokazuje i činjenica da su presušili i privatni bunari, zbog čega su učestali pozivi gradjana koji traže pomoć u dopremanju cisterni sa vodom, kažu u ovom javnom preduzeću.

U vezi sa tim, pozivaju se gradjani da u danima ekstremno visokih temperatura vodu za piće koriste racionalno, jer će u protivnom uslediti dodatne restrikcije

Za sada su petočasovnim isključivanjem sa vodovodne mreže obuhvaćeni potrošači u Višesavi, Crkvinama, Crvici i Bušinskom Polju i Plani, gde je kontrolom utvrdjeno da je najveća nenamenska potrošnja vode. U Komunalnom kažu da su odlučni da sa isključenjima krenu još intenzivnije ukoliko se pojedini gradjani i dalje budu ponašali neodgovorno.

Ovaj članak je pročitalo 1484 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.