Regata pod znakom pitanja

Na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije razmatrana je trenutna epidemiološka situacija ali i trenutna situacija u selima bajinobaštanskog kraja u kojima je pričinjena velika šteta usled obilnih padavina.

Od početka epidemije sa područja Opštine testirano je ukupno 472 osobe dok je kod 36 potvrdjeno prisustvo infekcije virusa korona. U Kovid ambulanti u Domu zdravlja dnevno se pregleda oko 20 pacijenata sa simptomima sličnim virusu korona.

‘’Situacija u Bajinoj Bašti je za sada je bezbedna. Medjutim, postoji razlog za brigu. Veliki broj ljudi trenutno boravi u našoj Opštini i svi turistički kapaciteti su popunjeni do septembra’’, rekao je Radomir Filipović predsednik opštine i dodao da je održavanje Drinske regate još uvek  pod znakom pitanja.

‘’Sve je bilo spremno za održavanje ove manifestacije. Nismo očekivali da će situacija u našem okruženju da se zakomplikuje. Sačekaćemo da vidimo šta će da odluči republički Krizni štab, tako da ćemo u toku sutrašnjeg dana imati konačnu odluku o tome’’, kaže Filipović

Što se tiče štete izazvane poplavama i dalje je najteža situacija u Okletcu i delu ka Ljuboviji. Na državnom putu Bajina Bašta – Valjevo preko Debelog brda saobraćaj se I dalje odvija usporeno jednom kolovoznom trakom uz pomoć svetlosne signalizacije. Vanredna situacija je i dalje na snazi u Bačevcima, Okletcu, Gvoscu, Ovčinji, Pašnoj ravni, Zarožju.  Komisija za procenu štete je na terenu i do sada je obišla šest mesnih zajednica.  U skorije vreme trebalo bi očekivati rezultati procene štete.

Ovaj članak je pročitalo 994 posetilaca portala!

Prvi Portal

Redakcijski prilog

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.