Servis Info

Raspored bogosluženja na Badnji dan i Božić

Povodom predstojećih Božićnih praznika u svim crkvama na Bajinobaštanskoj teritoriji biće sprovedena redovna bogosluženja.

U Crkvi Sv. Proroka Ilije na Badnji dan u 17 časova počeće večernje bogosluženje, nakon čega će biti upriličeno loženje badnjaka.

Na Božić, služiće se Sveta liturgija ujutru u 07:00 časova u crkvi Svetog proroka Ilije.

Kod hrama Svetog Save loženje badnjaka počeće u 23 časa, a nakon toga u ponoć služiće se Sveta liturgija. Po završetku liturgije biće organizovano lomljenje česnice.

Pogača je, za ovu priliku, napravljena u pekari Vasić. Prema rečima sveštenika Gorana Milinkovića, u česnici će biti tri zlatnika čiji je darodavac Aleksandar Milosavljević.

Na Badnji dan večernje bogosluženje u crkvi Vaznesenja Hristovog u Rogačici počeće u 17 časova nakon čega će biti organizovano loženje badnjaka. U istoj crkvi Sveta liturgija biće služena ujutru u 06:00 časova.

U crkvi u Dubu večernja služba sutra će početi u 19 časova, a Sveta liturgija na dan Božića u 08:00 časova.

Večernje bogosluženje u manastiru Rača počeće u 16 časova, a nakon službe biće upriličeno loženje badnjaka. Sveta liturgija u manastiru počeće u 06:00 časova.

U crkvi Sv. Pantelejmona u Crvici večernje bogosluženje počeće sutra u 17 časova, dok će Sveta liturgija početi u 07:00 časova ujutru

Večernje bogosluženje u crkvi u Solotuši počeće u 16:30 časova i nakon toga biće organizovano paljenje badnjaka. Sveta liturgija u ovoj crkvi počeće ujutru u 07:00 časova.

“Pozivam sve vernike da uzmu učešće u molitvama da dsane pred nama provedemo porodično u ljubavi i miru i u pripremama za najradosniji praznik Božić“, poručuje Vladimir Vasiljević starešina crkve Sv. prorok Ilija.

 

Ovaj članak je pročitalo 4030 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.