Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno – spasilačkih poslova.

Za potrebe Vatrogasno – spasilačkog bataljona Užice konkrs je raspisan za tri polaznika. Za potrebe Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Mokroj Gori, Arilju i Zlatiboru predvidjena su po dva polaznika i po jedan polaznik za Bajinu Baštu i Požegu.

Pravo učešća da konkurišu imaju državljani Srbije starosti od 19 do 30 godina sa mestom prebivališta na teritoriji organizacione jedinice za koju je konkurs raspisan.

Takodje, polaznik treba da ima završeno srednje obrazovanje i vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “C“ kategorije i koji, između ostalog, najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs. Konkurs traje do 25. maja.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova, saopšteno je iz MUP-a.

Detalji o konkursu nalaze se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku

Ovaj članak je pročitalo 1021 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.