Radovanović: Stabilno grejanje tokom zime

Već više od mesec dana kako je pokrenut sistem daljinskog grejanja u Bajinoj Bašti. U BB Termu najavljuju stabilno grejanje tokom zime, a cene prema najavama nadležnih neće biti povećane. Od kako je počela sezona grejanja, tri puta je dolazilo do havarije na toplovodnoj mreži, kaže Velimir Radovanović iz BB Terma.

“Već smo imali tri kvara za mesec dana što je posledica dotrajalosti toplovodnog sistema i neadekvatne zaštite zavarenih spojeva. Problem je svakako što mi ne možemo da planiramo nikakve ozbiljnije remontne radove, radimo što možemo i što nam budžet dozvoljava. Sa dobavljačima smo sklopili ugovore oko dinamike isporuke energenata i to se poštuje“, navodi Radovanović i dodaje da zabrinjava dinamika plaćanja, za šta nije siguran da će se ispoštovati.

“Bojim se da nećemo biti u prilici da ispoštujemo dinamiku plaćanja za isporučene energente. Iako e od 1. jula primenjuje nova cena usluge grejanja, ona ne može pokriti trenutnu cenu mazuta koja sada iznosi 91,66 dinara po kilogramu“, kaže Radovanović i dodaje da nema bojazni da će doći do prekida u isporuci toplotne energije tokom grejne sezone.

Cena grejanja je povećana u junu 2021. godine, s tim što ta cena za kategoriju domaćinstvo i privreda važi od 1. jula, a za budžetske korisnike cena je važeća od 1. januara 2022. godine.

U Bajinoj Bašti na sistem daljinskog grejanja priključeno je 1.050 korisnika u kategoriji domaćinstvo, oko 150 u kategoriji privreda i oko 10 budžetskih korisnika.

Ovaj članak je pročitalo 356 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.