Javne službe

PU Užice: U martu manji broj krivičnih dela

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom marta 2024. godine ostvarili su dobre rezultate rada i održali povoljno stanje bezbednosti.

Tokom marta otkriveno je i prijavljeno ukupno 115 krivičnih dela, što je za 15% manje u odnosu na isti mesec prošle godine, od kojih je 105 krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala, 8 krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, 1 delo iz oblasti
visokotehnološkog kriminala i 1 delo iz oblasti ekološkog kriminala.

Policijski službenici rasvetlili su 60% krivičnih dela opšteg kriminal izvršenih od strane nepoznatih lica. Izvršena su 2 krivična dela protiv života i tela i 33 krivična dela protiv imovine.
Tokom marta policija je zaplenila više od 336 grama kokaina i više od 46 grama marihuane.

U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda. Evidentirano je 116 javnih okupljanja, od kojih 114 sportskih i 2 kulturno-zabavna. Po Zakonu o javnom redu i miru evidentirano je 29 prekršaja, od kojih je 8 izvršeno na ulicama i na trgu i 8 u ugostiteljskim objektima.

U martu 2024. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodile su se 52 saobraćajne nezgode, od kojih 19 sa nastradalim licima, u kojima je 1 lice poginulo, 5 zadobilo teške, a 24 lake telesne povrede.

Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuo je 1 vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 18 i putnika u putničkim vozilima – 8.

U kontroli saobraćaja otkriveno je 4.818 saobraćajnih prekršaja. Najviše jem sankcionisano prekršaja prekoračenja brzine kretanja – 1.834, a potom i nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 912 i nepropisna upotreba mobilnog telefona tokom vožnje – 335.

Iz saobraćaja je isključeno ukupno 320 vozača, od kojih 184 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 14 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U toku meseca marta 2024. godine na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za više od 7.487 stranih državljana, što je za 48% više u odnosu na isti mesec prethodne godine.

PU Užice

Ovaj članak je pročitalo 104 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.