AkcijePanoramaServis Info

PU Užice: Kontrola prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava

Policijska uprava u Užicu apeluje na sve gradjane da tokom praznika ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih osoba i na mestima koja za to nisu predvidjena kao što su pijace i ulične tezge.

Iz policijske uprave podsećaju da je Zakonom o prometu eksplozivnih materija izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima. Kako dalje navode, izvodjenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Podsećaju da usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija, kao i uznemiravanja gradjana i narušavanja javnog reda i mira.

Ovlašćena službena lica u Užicu aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava.

Iz policijske uprave u Užicu napominju da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biti sankcionisana u skladu sa zakonom, kao i da će im pirotehnička sredstva biti oduzeta.

Ovaj članak je pročitalo 358 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.