Pronadjeno telo mladića za kojim se tragalo

Rendžeri NP Tara pronašli su jutros u selu Rastište beživotno telo muškarca piše Blic.

Posle višednevne potrage za njim, telo je nađeno u fazi raspadanja u bujičnom potoku na veoma nepristupačnom, šumovitom terenu. Uzroci smrti za sada nisu poznati.

Kako se pretpostavlja, mladić je u ovom selu boravio za vreme korone. Spavao je u automobilu koji je bio parkiran na jednoj livadi u Rastištu. Meštani koji su ga viđali prethodnih meseci, prošlog vikenda su prijavili da njegov automobil duže vreme stoji otključan, da su u njemu dokumenta, ali da vlasnika danima nema. Oni su rekli da im je Beograđanin ispričao da je na Taru došao da kampuje kako bi se sklonio od epidemije i da napiše knjigu.

Neke od njih, priča se u Rastištu, molio je da mu ponešto kupe u Bajinoj Bašti, najčešće stvari za ličnu higijenu, ali ne i hranu. Retko su ga viđali da jede i uglavnom je pio vodu.

Rendžeri NP „Tara“ danima su pretraživali područje Rastišta, a u akciji su im pomagali srodnici nestalog koji su došli iz Beograda. Potraga je okončana jutros kada je u jednom od potoka Rastišta, na oko kilometar od mesta gde je kampovao nestali, u divljem predelu u kojem ima medveda i vukova, i u koje ljudi retko zalaze, zatečen jeziv prizor.

Rendžeri pretpostavljaju da su telo mladića pronašle i rastrgle zveri pre otprilike dvadesetak dana. Razlog smrti utvrdiće odbukcija.

Renžeri sa Tare i vatrogasci iz Bajine Bašte danas su uspeli da iznesu telo pokojnika uz jednu liticu i kroz težak i šumovit teren.

Ovaj članak je pročitalo 669 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.