Program zapošljavanja mladih ”Moja prva plata”

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa podsticaja zapošljavanja mladih ”Moja prva plata”.

Ovim programom se omogućava mladima da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad i na taj način povećali mogućnosti za zapošljavanje.

Program se sprovodi kod poslodavca iz privatnog ili javnog sektora. Prioritet imaju privatnici, posebno oni iz devastiranih opština. Planirano je da se u program uključi 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, mladjih od 30 godina koji nemaju radno iskustvo i nalaze se na evidenciji NSZ.

Radno angažovanje treje devet meseci i ne podrazumeva zasnivanje radnog odnosa. Za vreme trajanja programa, NSZ mladima sa završenom srednjom školom isplaćuje mesečnu naknadu od 22.000 dinara, dok će oni sa visokim obrazovanjem mesečno dobijati 26.000 dinara. Uz naknadu se uplaćuje i doprinos u slučaju povrede na radu i profesionalne bolesti.

Prva faza realizacije programa namenjena je isključivo poslodavcima, koji se u periodu od 20. avgusta do 20. septembra mogu prijaviti na sajtu mojaprvaplata.gov.rs

Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koji će se u periodu od
01. do 31. oktobra prijavljivati na sajtu mojaprvaplata.gov.rs, dok je treća faza realizacije programa izbor kandidata od strane poslodavaca od 1. do 31. novembra.

Četvrta faza realizacije programa obuhvata potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa.

Ovaj članak je pročitalo 528 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.