Okružje

Predstavljanje novog razvojnog programa PRO-Užice

Program “PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu“ danas će u Užicu organizovati regionalno predstavljanje planiranih aktivnosti. Inače, program PRO doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana i građanki kroz unapređenje lokalnog upravljanja, socijalne uključenosti i zaštite životne sredine u 99 gradova i opština iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije. Direktni korisnici podrške programa PRO su lokalne samouprave, organizacije civilnog društva, gradjani Srbije, naročito ranjive društvene grupe sa fokusom na Rome, osobe sa invaliditetom, stari, omladina i deca.

Sprovođenje programa je započeto u januaru uz podršku Vlade Švajcarske u ukupnoj vrednosti od devet miliona evra.

U naredne četiri godine program će sprovoditi Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge u partnerstvu sa UN agencijama – Dečijim fondom Ujedinjenih nacija, Populacionim fondom Ujedinjenih nacija  i Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu.

Ključni partneri na nacionalnom nivou su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ovaj članak je pročitalo 138 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.