Bajina Bašta: Pravo glasa ima 21.588 gradjana

Na republičkom referendumu koji je zakazan za nedelju 16. januar, gradjani će se izjašnjavati o izmenama Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Predsednica izborne komisije Velimirka Jokić rekla je Prvom portalu da je glasački materijal stigao i da se zajedno sa zaštitnom opremom za sprečavanje širenja virusa kovid, distribuira glasačkim odborima.

”S obzirom da pandemija još uvek traje, posebnu pažnju smo obratili na mere zaštite. Obuke su radjene za predsednike i članove biračkih odbora. Takodje zajedno sa materijalom isporučen je dovoljan broj maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava glasačkim odborima.

Pravo glasa na predstojećem referendumu ima 21.588 građana Bajine Bašte. Oni će svoje pravo u nedelju, 16. januara, moći da ostvare na 53 glasačka mesta.

”U odnosu na prethodne izbore kada smo imali 54 biračka mesta, sada je to za jedno biračko mesto manje. Spojeno je biračko mesto Višesava 1 i 2. Ranije se glasanje za ta dva biračka mesta odvijalo u istoj prostoriji, tako da smo sada zbog efikasnosti odlučili da to bude jedno glasačko mesto. Kao komisija sproveli smo sve radnje koje su nam zadate, i ispratili smo sve rokove”, ističe Jokićeva i dodaje da do sada nije bilo nikakvih prigovora niti primedbi.

Glasačka mesta biće otvorena u nedelju u 7:00 časova i glasanje će trajati do 20:00 časova.

Ovaj članak je pročitalo 1213 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.