Servis Info

Kovid ambulanta beleži veliki broj pregleda

Najveći broj pregleda od početka epidemije u kovid ambulanti zabeležen je juče. Dežurni lekari tokom dve smene obavili su 240 pregleda, izjavila je za Prvi portal dr Dušica Jovanović v.d. direktora Doma zdravlja. Prema njenim rečima, samo u toku jučerašnjeg dana antigen testovi su uradjeni kod 126 osoba, od kojih je 74 bilo pozitivno na Covid 19.

Od juče je ponovo otvorena dnevna bolnica koja se nalazi u prostorijama ginekološkog odeljenja i koja radi od 7 do 21 čas. Prema poslednjoj informaciji koju smo dobili od doktorke Jovanović, u ambulanti je trenutno osam pacijenata koji primaju terapiju, nakon čega odlaze kući.

Na stacionarnom lečenju trenutno je 15 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, tako da je nepopunjeno pet postelja. Kako je izjavila dr Jovanović, osam medicinskih radnika je pozitivno na virus korona od kojih je jedan lekar. Na bolničkom lečenju u Užicu nalazi se oko 20 bajinobaštana.

Na dan 7. decembra u izolaciji se nalazilo 466 osoba od kojih je 370 pozitivno na Covid 19, dok je za 96 izrečena mera izolacije jer su bili u kontaktu sa obolelim osobama.

“Posmatrajući epidemijsku situaciju od vikenda do danas, ona je svakim danom sve lošija. Apelujem je na gradjane da se pridržavaju propisanih mera zaštite i da smanje kontakte jer su upravo oni i doprineli ovako ozbiljnoj situaciji u našoj Opštini“, rekla je doktorka Dušica Jovanović.

Ovaj članak je pročitalo 1200 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.