DrinaRepublika Srpska

Poribljavanje Drine i njenih pritoka

U reku Drinu i njene pritoke pušteno je 15.000 primeraka potočne pastrmke koju je Sportsko ribolovačko društvo Drina-Bratunac pribavilo uz podršku Sportsko – ribolovačkog saveza Republike Srpske. Projektom poribljavanja obuhvaćene su opštine Srebrenica i Milići i grad Zvornik.

“Srebrenica, Bratunac i Zvornik su dobili po 15.000 primeraka pastrmke, dok su Milići dobili nešto manje, rekla je Biljana Petrović sekretar Sportsko – ribolovnog saveza Repbublike Srpske“. Ona je dodala da se nada da će ribolovci ovo prihvatiti kao svoje, jer je ovo riba od 12 do 18  centimetara, što je praktično lovna riba. Kako je rekla bilo bi dobro da se ona bar jednom izmresti.

Sredstva za poribljavanja su obezbeđena u vidu granta. Prema rečima Dalibora Vrhovaca, grant koordinatora na projektu “Upravljanje slivom rijeke Drine Zapadnog Balkana“, projekat je finansiran sredstvima Svetske banke uz implementaciju Vlade Republike Srpske, odnosno Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata.

Izvor: UPSMedia

Ovaj članak je pročitalo 1533 posetilaca portala!

One thought on “Poribljavanje Drine i njenih pritoka

  • Svaka čast! Bravo. Kada bi se tako radilo i u Leskovcu, Srbija.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.