Olakšice za kafedžije

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća jednoglasno je podržan zahtev ugostitelja. Većnici su se složili da je ovaj sektor pretrpeo veliku štetu u poslovanju tokom pandemije izazvane koronavirusom i zbog toga su izrazili spremnost da im izadju u susret u njihovim zahtevima.

”Ugostitelji su za mart, april i maj prošle godine bili oslobodjeni od plaćanja taksi, tako da će dug iz 2020. godine ući u reprogram u 2021. godini. Za 2021. godinu postoji mogućnost oslobadjanja od plaćanja lokalnih taksi za celu tekuću godinu uz uslov da kroz reprogram izmire dug iz 2020. godine”, rekla je predsednika Opštine Vesna Djurić.

Veće je usvojilo izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi po Nacrtu odluke o izmenama i dopunama odluke o radnom vremenu. Inicijativa je da se ne radi nedeljom.

”Bajina Bašta je turističko mesto gde je velika koncentracija turista tako da da bi usvajanje ove inicijative bio veliki gubitak za našu Opštinu i smatram da bi se to odrazilo na dalju posetu turista našoj Opštini. Svakome je ostavljena mogućnost da se opredeli i sam donese odluku hoće li raditi nedeljom ili ne. Naša opština će raditi kako je to radili i do sada poštujući republičke zakone”, izjavila je predsednica Djurić.

Na sednici veća razmatran je i Nacrt zaključka o raspisivanju konkursa za NVO, Udruženja gradjana, kulturu i medije. Prema rečima predsednice, za sredstva javnog informisanja je ove godine iz budžeta planirano sedam miliona dinara.

Ovaj članak je pročitalo 1667 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.