Pomoć Centra tražilo 1.648 gradjana

Centru za socijalni rad svakodnevno se obraćaju pojedinci i institucije sa zahtevima za ostvarivanje prava iz domena porodično-pravne i socijalne zaštite građana u skladu sa ovlašćenjima koje ima Centar za socijalni rad.

U prošloj godini 1.648 gradjana koji žive na teritoriji Opštine Bajina Bašta koristilo je usluge koje pruža Centar za socijalni rad. U odnosu na 2019. godinu broj korisnika se smanjio za 162, podaci su Centra za socijalni rad.

Korisnici usluga gradskog Centra za socijalni rad najvećim delom su odrasli kojih je prema podacima u ovoj ustanovi 958. Na spisku za pomoć nalazi se 244 dece i 72 mladih.

Prema evidenciji gradskog Centra za socijalni rad, 81 korisnik je lišen poslovne sposobnosti i nalazi se pod starateljskom zaštitom od kojih je njih 70 u potpunosti lišeno poslovne spsobnosti.

Tokom 2020. godine ovoj ustanovi javilo se 783 gradjana sa zahtevom za jednokratnu novčanu pomoć .

Najviše novca izdvojeno je za osnovne životne potrebe, zatim za lečenje korisnika, za školovanje, za plaćanje električne energije i komunalija. Za 494 korisnika za njihove osnovne životne potrebe izdvojeno je 4.976.940 dinara, za lečenje 103 korisnika Centar je izdvojio 1.443.882 dinara, za školovanje 19 dece opredeljeno je 279.000 dinara dok je za dugovanja za električnu energiju i komunalne usluge za 40 korisnika izdvojeno je 641.000 dinara.

Podsećanja radi, svaki pojedinac i porodica kojima je neophodna društvena pomoć i podrška radi savladavanja socijalnih i životnih teškoća i stvaranja uslova za zadovoljenje osnovnih životnih potreba imaju pravo na socijalnu zaštitu.

Ovaj članak je pročitalo 468 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.