Javne službeZajednica

Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji

Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge u okviru programa “Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ objavili su Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za dostavljanje prijava za pružanje tehničke podrške u razvijanju ili reviziji lokalnih stambenih strategija.

Javni poziv se raspisuje u okviru programa “Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, za koji je Evropska unija izdvojila 27 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju, cilj Javnog poziva je unapređenje kapaciteta do 30 jedinica lokalne samouprave za razvoj ili reviziju lokalnih stambenih strategija i akcionih planova, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.

Proces je osmišljen tako da unapredi kapacitete lokalnih samouprava da identifikuju i analiziraju potrebe lokalnog osetljivog stanovništva.

Gradovi i opštine čije prijave budu uspešne, dobiće tehničku podršku u uspostavljanju
opštinskih i gradskih multisektorskih radnih grupa i razvoju ili reviziji lokalnih stambenih strategija i akcionih planova. Takođe, podrška će biti obezbeđena i za uspostavljanje mehanizama za
praćenje i evaluaciju implementacije strategija, razvoj procedura za saradnju lokalnih pružalaca
usluga i lokalnih samouprava, kao i reorganizaciju gradova i opština kako bi se obezbedila jasno
određena struktura ili zaposleni koji se bave pitanjima socijalnog stanovanja i komplementarnim
merama aktivne inkluzije, ukoliko je to potrebno, navedeno je u saopštenju.

Javni poziv je otvoren za sve gradove i opštine u Srbiji, a rok za prijavu je 10. februar.

Sve informacije i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici programa ‘’Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’.

Program sprovodi UNOPS u partnerstvu sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Ovaj članak je pročitalo 577 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.