Republika Srpska

Pavlović: Nezadovoljni sa SDA

Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović tvrdi da je Stranka demokratske akcije u sprezi sa prethodnim načelnicima u ovoj opštini „oprala“ oko 20 miliona KM.

Pavlović je pozvao nadležne organe da istraže i utvrde ko je sve činio zloupotrebe položaja i učestvovao u „pranju para“, te da ti počinioci budu procesuirani.

„Pod izgovorom pomoći povratnicima i otvaranja novih radnih mjesta u ovoj sredini, sredstvima iz Federacije BiH prije nekoliko godina izgrađen je hotel koji nikada nije otvoren, zatim objekti u sastavu banje `Guber` koji se ne koriste, te fabrika za preradu krompira, a nije otvoreno nijedno radno mjesto“, rekao je Pavlović novinarima u Srebrenici.

On ističe da je opština davala odobrenja i lokacije za izgradnju tih objekata koji ne donose nikakv efekat.

„Fabrika za preradu krompira `Srebreničanka`, u koju je investirano osam miliona KM, prevarila je poljoprivrednike sa područja ove opštine sa kojima je potpisala ugovore o proizvodnji i otkupu krompira, što nije učinila“, rekao je Pavlović, koji je i predsjednik srebreničkog SNSD-a.

On ističe da sedam proizvođača nema kome da isporuči 50 tona krompira, kojima načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić pokušava da pomogne i pronađe kupce ili da opština otkupi dio roda za potrebe socijalno-ugroženih porodica.

Pavlović kaže da aktuelni načelnik i opštinsko rukovodstvo dobro sarađuju i rade na realizaciji mnogo projekata.

„Zbog toga su stekli puno povjerenje Skupštine opštine, što se potvrdilo na posljednjoj sjednici kada je za rebalans budžeta glasalo 20 od 21 odbornika“, naveo je Pavlović.

Ovaj članak je pročitalo 912 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.