Javne službe

Za sada bez produženog grejanja

Uprkos niskim temperaturama, bajinobaštanska toplana još uvek nije produžila grejanje stanova. Iz Toplane kažu da se prognoza vremena menja i da će u skladu sa tim i raditi. Ukoliko u narednim danima temperatura padne ispod -8 stepeni Celzijusove skale, toplana će stanove grejati i posle 21 sat, kaže direktor BB Terma Velimir Radovanović.

Prema rečima Radovanovića, režim rada toplane diktira spoljna temperatura vazduha. Situacija je za sada pod kontrolom, a snabdevanje 1050 korisnika toplotnom energijom je uredno.

Iako je napolju ispod nule, Radovanović kaže da za sada nema potrebe stanove grejati duže izvan uobičajenog režima rada.

“Trenutne temperature ne utiču na toplovodni sistem u smislu kvarova, tako da nema ni potrebe da preduzimamo mere u smislu produženog rada. Ukoliko dodje do dramatičnijeg vremena i temperatura padne na -8 mi ćemo stanove grejati duže nego inače. Prognozu pratimo i ako temperature budu zaista niske, radijatore ćemo održavati toplim i nakon 21 odnosno 22 časa. Uglja imamo za 15 dana grejanja, a mazuta za još 13 dana grejanja, ali to nije razlog za zabrinutost, jer energenti pristižu u kontinuitetu, tako da nove količine mazuta očekujemo već u četvrtak“, kaže Radovanović.

Podsetimo, stanovi se radnim danima greju od 6 do 21 sat, vikendom od 7 do 22 časa.

Ovaj članak je pročitalo 689 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.