Biznis

Organizovana obuka za početnike u poslovanju

U Bajinoj Bašti je organizovana dvodnevna besplatna obuka za početnike u poslovanju. Cilj obuke je da potencijalni preduzetnici unaprede svoja znanja i veštine u pokretanju sopstvenog posla. Učesnici na obukama stiču znanja o pravnim okvirima i uslovima za otpočinjanje bavljenje preduzetništvom, o tome kako da izrade svoj program poslovanja.

Na obuku se prijavilo oko 10 mladih preduzetnika.

“Ono što je njima najveća nepoznanica jeste, kako da naprave svoj poslovni plan. Kako i na koji način mogu da iskoriste povoljna kreditna sredstva kod Fonda za razvoj i kako da pripreme iskoristiti tu podršku dokumentaciu koja je neophodna da bi se prijavili na konkurse“, izjavila je Nataša Jovanović iz regionalne razvojne agencije Zlatibor.

Tim regionalne razvojne agencije dva dana je usmeravao polaznike i zajedno testirao poslovne ideje.

“Polaznici obuke su iz različitih kategorija. Imamo i mlade i muškarce i žene sa više i manje iskustva u poslovanju ali i one koji nisu jasno izdefinisali  svoju poslovnu ideju, a opet s druge strane i one gde je posao već registrovan i postoji prilično iskustvo i pozicija na tržištu“, kaže Jovanovićeva.

Nakon pohađanja obuke učesnici dobijaju i uverenje koje kasnije mogu da prilože na različitim konkursima.

“Ovo je mogućnost da se stekne sertifikat o završenoj obuci koji se prilaže prilikom konkurisanja kod Fonda za razvoj Republike Srbije kao sastavni deo dokumentacije i na osnovu toga postoje veće šanse da se kredit dobije, zato što smo mi akreditovana Regionalna razvojna agencija i imamo odličnu saradnju sa ministarstvom privrede i Fondom za razvoj“, zaključila je Jovanovićeva

Ovaj članak je pročitalo 783 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.