Održana “Porodična biciklijada“

U susret završetku školske godine u Bajinoj Bašti je održana “Porodična biciklijada“ u organizaciji TO Tara – Drina. Biciklijada je imala za cilj da promoviše biciklizam kao sport kod najmlađih, takođe i biciklizma kao moderan atraktivan vid rekreacije koji pruža mnoge benefite za zdravlje i očuvanje prirode, ali i istovremeno kao turistički proizvod.

“Sa ljudima iz STC smo hteli da napravimo ovu porodičnu biciklijadu upravo zbog toga što bicikl postaje sve popularnije prevozno sredstvo. Kao neko ko se sa biciklom druži 50 godina osećam i znam koliko bicikl znači za zdravlje i rekreaciju, a sa druge strane znači i za turizam. Zbog toga sam i predložio ovo, da mnogi ljudi koji dolaze ovde nose svoj bicikli ili da dvotčkaše iznajmljuju ovde kako bi što bolje upoznali Taru, Bajinu Baštu i Perućac. Moram da naglasim da u velikim gradovima Evrope poslednjih meseci svi razmišljaju sve više o biciklu koji će zameniti automobil. Neophodno je da i ovde raste edukacija dece koja će ne samo tehnički naučiti da voze bicikl, nego znati i kako da se ponašaju na putu. Mislim da će ova biciklijada značiti mnogo, kada prve uspe, siguran sam da će sledeća biti još popularnija“, izjavio je Petar Stakić inače idejni tvorac ove manifestacije

Deonicu dugu 26 km prešlo je oko 70 učesnika. Biciklisti su pedalali uz podršku Saobraćajne policije koja ih je sve vreme pratila.

“Nadamo se da će ova manifestacija preći u tradiciju kao simbol završetka školske godine“, poručio je direktor TO Tara – Drina Milan Djurić.

 

Ovaj članak je pročitalo 391 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.