Održan Lovački sabor na Tari

U toku vikenda održan je 6. Lovački sabor na Tari. Prvog dana sabora, organizovan je lov na divlje svinje i takmičenje u streljaštvu dok je drugog dana, organizovano takmičenje u pripremanju lovačkog  gulaša i takmičenje u gađanju glinenih golubova koje se organizuje u okviru Kupa Tare.

Ove godine u nadmetanju u spremanju gulaša učestvovalo je 38 ekipa. Prvo mesto osvojila je ekipa iz Užica, koja kaže da su travke sa Tare zaslužne za poseban ukus njihovog gulaša i oni su osvojili kao nagradu turistički  obilazak evropskih gradova za dve osobe. “Vesela družina“ iz Rogačice odnela je drugo mesto i vikend za dve osobe na Tari, dok su treće mesto zauzeli prošlogodišnji pobednici „Kolibari Baničina“ iz Smederevske Palanke i oni su dobili komplet majica sa Sabora. Najbolje plasirane ekipe su pored nagrada dobili i pehare i medalje. 

Prisutnima se obratio predsednik Lovačkog saveza zapadne Srbije Aleksandar Stanojević koji je pozdravio prisutne i rekao da je ova manifestacija krenula kao mala, a sada svake godine raste u sve ozbiljniju. 


Ovaj članak je pročitalo 1252 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.