Usvojen budžet za 2022. godinu

Odbornici Skupštine opštine Bajina Bašta na današnjoj sednici usvojili su odluku o budžetu za 2022. godinu. Prema toj odluci, projektovani budžet iznosi milijardu 438 miliona dinara. Iz ranijih godina preneto je 337 miliona dinara.

Obrazlažući budžet predsednica Opštine Vesna Djurić je rekla da se završetak započetih infrastrukturnih radova očekuje u 2022. godini.

Od kapitalnih investicija najviše novca biće izdvojeno za rekonstrukciju vodovodne i toplovodne mreže, ulica i trotoara, za investicije u kulturi, obrazovanju i predškolskoj ustanovi.

“Svi korisnici budžeta su povećali svoje finansijske planove za narednu godinu. Primera radi, samo budžet osnovnih i srednjih škola je povećan za 33 miliona i taj novac će kako je planirano biti usmeren za rekonstrukciju škola pre svega seoskih koje su poprilično oronule i gde je neophodna adaptacija. Sredstva su povećana i za Dečiji vrtić Neven gde radimo projekat za rekonstrukciju dela ove predškolske ustanove. Početkom iduće godine počeće i rekonstrukcija bioskopa“, izjavila je predsednica Opštine Vesna Djurić

Odbornici su takodje usvojili programe i planove poslovanja javnih preduzeća za 2022. godinu

Na današnjoj sednici usvojena je ostavka direktora TO Tara Drina Dejana Mladjenovića, a za vršioca dužnosti imenovan je Milan Djurić.

 

Ovaj članak je pročitalo 3583 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.