InfoJavne službePanoramaZajednica

Od danas testiranje u respiratornom centru DZ

Na području Opštine Bajina Bašta u samoizolaciji nalazi se 120 gradjana koji su bili u kontatktu sa osobama kod kojih je potvrdjen COVID-19, dok se za pet osoba čekaju rezultati testova koji su poslati na uzorkovanje, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Do sada je sa teritorije Opštine testirano ukupno 35 lica a kod njih devet potvrdjena infekcija korona virusa.

Od danas će u respiratornom centru Doma zdravlja početi testiranje odnosno uzimanje briseva kod onih gradjana kod kojih postoji bilo kakva sumnja na COVID.

Kod dva medicinska radnika Doma zdravlja Bajina Basta, koji su testirani na korona virus rezultati testova su pokazali da su negativni, dok će rezultat testa kod još jednog medicinskog radnika biti poznat najkasnije za 24 časa.

Bajinobaštani kod kojih je potvrdjen COVID – 19 a nalaze se na lečenju u Beogradu i dobrog su zdravstvenog stanja, potvrdjeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Na Štabu je istaknuto da se veliki broj meštana pridržava propisanih mera od strane Vlade Republike Srbije, medjutim, veliki broj turista koji trenutno boravi na Tari krši propisane mere. U pitanju su turisti iz svih delova Srbije i Vojvodine koji borave na Osluši, Sokolini i drugim delovima koji pripadaju NP Tara. Ono što je uočljivo jeste neprimereno ponašanja pojedinaca i grupisanje većeg broja ljudi. U vezi sa tim policija će od danas i narednih dana vršiti pojačane kontrole u tim delovima Tare.

Podsećamo na Tari trenutno boravi izmedju dve i tri hiljade turista.

Ovaj članak je pročitalo 3251 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.