Od 20. decembra novi propisi za ulazak u Srbiju

U nedelju 20. decembra na snagu stupaju nove mere koje se tiču ulaska stranih državljana u Srbiju. S tim u vezi granična policija Bosne i Hercegovine je dobila obaveštenje od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o primeni novih mera za osobe koje ulaze u Republiku Srbiju.

Kako se navodi, strancima koji dolaze u Republiku Srbiju dozvoljen je ulazak samo ako poseduju negativan PCR test na prisustvo virusa Covid izdat od strane referentne laboratorije u državi iz koje dolaze, a koji ne sme biti stariji od 48 sati . Ako postoji kašnjenje prilikom ulaska u Republiku Srbiju, u tom slučaju  test ne može biti stariji od 72 sata prilikom ulaska u Republiku Srbiju.

Uslov za ulazak u Republiku Srbiju ne primjenjuje se na državljane susednih država iz pograničnog područja koji obavljaju poljoprivredne radove i imaju poljoprivredno zemljište na teritoriji Republike Srbije. Oni su dužni da prilikom prelaska državne granice poseduju dokaz o vlasništvu nad poljoprivrednim zemljištem ili izjavu vlasnika poljoprivrednog zemljišta da lice obavlja poljoprivredne radove na njegovom zemljištu.

Ova mera se ne odnosi ni na državljane susednih država koji su stanovnici pograničnog područja i koji su zaposleni na teritoriji Republike Srbije, kojima je poslodavac iz Republike Srbije izdao dokument o radnom angažovanju, pod uslovom reciprociteta.

Ovaj članak je pročitalo 834 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.