Javne službe

Nove mere Štaba za vanredne situacije

Večeras je održana sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je doneta NAREDBA da se ugostiteljima zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

To znači da gradjani mogu kupiti hranu i piće „za poneti “ ali ne mogu kupljenu hranu i piće konzumirati u ugostiteljskom objektu. Ukoliko ugostitelj želi da obavlja svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja , neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće ili da organizuju šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Suština Odluke je da se zabrani ulazak gradjana u ugostiteljske objekte i bašte ugostiteljskih objekata, a sve u cilju njihove zaštite od virusa COVID – 19.

Takodje je doneta NAREDBA da se zabranjuje boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.

Ovaj članak je pročitalo 1379 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.