Nove mere ograničavaju rad objekata

U Srbiji od danas stupaju na snagu nove mere u sprečavanju širenja korona virusa, koje podrazumevaju da do 21 čas mogu raditi prodavnice s prehrambenom robom, trafike i kiosci.

Medicinske, stomatološke i veterinarske ordinacije i laboratorije, apoteke i benzinske pumpe samo u delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski objekti koji su specijalizovani za dostavu hranu mogu raditi bez ograničenja radnim danima i vikendom.

Obućarskim, krojačkim, stolarskim, staklorezačkim radnjama, servisima, tehničkim pregledima dozvoljeno je da rade do 21 čas radnim danima, subotom do 17 časova.

Frizerski, kozmetički saloni i saloni lepote mogu raditi od ponedeljka do petka do 17 časova dok vikendom neće raditi. U tom periodu takodje neće raditi neprehrambene prodavnice u koje se ubrajaju prodavnice garderobe, cvećare, stovarišta, kladionice, dečije igraonice, restorani, kafići, barovi, klubovi, fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centari i bazeni. Ovih mera izuzeti su sportski objekti namenjeni treninzima i priprema isključivo registroavnih takmičenja u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza.

Nove mere podrazumevaju da ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi ne rade od petka u 17 časova do ponedeljka u pet sati ujutru.

Izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana.

Nadležna lokalna inspekcija će tokom vikenda pojačati kontrolu poštovanja ovih mera.

S druge strane iz odeljenja za inspekcijske poslove zahvaljuju gradjanima na dosadašnjem poštovanju mera

Ovaj članak je pročitalo 1032 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.