Naše gore list – na čelu Beograda?

Dobrica Veselinović je sin našeg poznatog slikara Miće Veselinovića Tarskog koji je rođen u Solotuši a radni vek proveo u Beogradu. Pre više tri decenije Mića je rešio da se „skrasi“ na Tari, gde je potom gradio i osnovao prvu i najlepšu galeriju Tarski koja danas okuplja turiste i ljubitelje slikarske umetnosti. Sve to vreme sa Mićom na Tari provodila je porodica i njegov sin Dobrica.

Dobrica Veselinović je aktuelni kandidat za gradonačelnika Beograda na listi „Moramo!“ a proteklih godina njegov društveni i politički angažman primetan je kako u gradskim tako i državnim okvirima. Dobrica je, očito, „povukao“ gene iz našeg kraja pa mu ne nedostaje hrabrost da se javno i glasno izjasni za svoje političke ciljeve, ideje a i kada treba da stvari nazove svojim imenom.

Protekle nedelje u Beogradu je otvorena izložba radova Miće Veselinovića Tarskog a koja je u celini posvećena motivima i slikama koje nastaju na Tari. Na izložbi je bila kompletna porodica Veselinović koja je, takođe, jedinstveno dala punu podršku Dobrici za kandidaturu za gradonačelnika.

Foto: Privatna kolekcija porodice Veselinović/FB

 

 

 

Ovaj članak je pročitalo 1608 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.