Nacionalni park predstavlja leksikon

Nacionalni park Tara je nedavno dobio i svoje kapitalno publicističko izdanje – Leksikon Nacionalnog parka Tara, kao rezultat višegodišnjeg rada velikog broja stručnjaka i naučnika koji su se okupili oko ovog projekta. Ideja i početak projekta datiraju iz 2010. godine kada su uprave JP nacionalni park Tara i JP Službeni glasnih iz Beograda pokrenule aktivnosti da svi nacionalni parkovi Srbije dobiju svoje posebne leksikone – navode u Službenom glasniku.

Leksikon NP 1 Ovo kapitalno leksikografsko delo publikovano je na 370 strana proširenog A4 formata u punom koloru na najkvalitetnijoj štamparskoj hartiji i povezu. Mnoštvo fotografija veliki broj odrednica rezultat su šestogodišnjeg rada i napora uredništva (Prof. Dr Lidija Amidži, Dr Sofija Božić, Mr Radmila Miletić, Mr Dragiša Milosavqević i MA Akelsandra Spalević) i uprava izdavača. Leksikon potpisuju 31 autor tekstova i uređivački savet (Mr Slobodan Gavrilović, Dr Milan Radovanović, Slobodan Rogić, Akademik Milosav Tešić, Dr Boban Tomić, Dr Jelena Trivan) a glavni i odgovorni urednik leksikona je Dr Milan Radovanović direktor Geografskog instituta SANU iz Beograda.

Urednici leksikona su Milojko Knežević i Božidar Čeliković a za izdavače potpisuju direktori Dr jelena Trivan i Dipl. inž. Dragić Karaklić.

Iz Nacionalnog parka Tara najavljuju da će za Dan zaštite prirode 05. juna biti organizovana zvanična promocija ovog leksikona u Centru za posetioce NP tara u Bajinoj Bašti.Leksikon NP 3

Ovaj članak je pročitalo 1170 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.