Javne službe

Na snazi i dalje noćne restrikcije vode

Iako je juče najavljeno ukidanje dnevnih restrikcija vode, u pojedinim delovima prigradskih naselja slavine su jutros bile suve. Kako su nam rekli u Komunalnom preduzeću, zbog zamene pumpe došlo je do isključenja vode pojedinih potrošača.

Na snazi i dalje ostaju noćne restrikcije vode od 23:30 do 05:30 časova. Medjutim, kako objašnjava Darko Milosavljević šef vodovoda, od nivoa vode u pijezometrima koji često varira zavisi da li će ponovo biti uvedena dnevna isključenja potrošača. Od 31. avgusta do 9. septembra nivo vode u bunarima je opao za metar, kaže Milosavljević.

Podsetimo, vodu već duži vremenski period nemaju meštani u Lazarevićima i Šukića potoku odnosno gornji deo Višesave. Prema njegovim rečima, kada se situacija sa vodosnabdevanjem stabilizuje i ti viši delovi grada dobiće vodu, a do tada JKP dopremaće cisterne sa vodom..

Zbog suše koja je uzrokovala pad nivoa vode u bunarima dolazilo je do svakodnevnih havarija na mreži što je dovelo do troškova koji su prešli tri miliona dinara.

Ovaj članak je pročitalo 1084 posetilaca portala!

2 thoughts on “Na snazi i dalje noćne restrikcije vode

 • Rade

  Zašto ne kažete istinu, lažovi i neradnici najgori. Ne nastaju havarije zbog nestašice vode nego zbog nerada. Godinama sedite i primate redovne plate, uhlebljeni u državno preduzeće i sada vam nestašica kriva. Sramota.

  Reply
 • Rada

  Dva ogromna jezera, reka Drina, reka Rača, izvori na sve strane a Bajina Bašta nema vode. Ovo nije za lokalne naslove pa ovo je da izađete u svetskim časopisima kao svojevrsno čudo nastupilo usled ogromnog nerada i nesposobnosti komunalnog i lokalne uprave.
  Kućica je izašla u Nacionalnoj geografiji i postali smo popularni. Zamislite koliko bi bili poynati u svetu kada bi ova vest bila objavljena u svetskim medijima. Pa svi bi došli čudu da se načude i da vide toliko nesposobne ljude, možda i koji autogram da pokupe.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.