Ministar Nenad Popović u poseti Bajinoj Bašti

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas Bajinu Baštu i tom prilikom se sastao sa predsednicom Privremenog organa Vesnom Djurić i v.d. direktorkom Doma zdravlja dr Lidijom Šarac. Tema sastanka bila je mogućnost otvaranja inovacionog startap centra u Bajinoj Bašti i razvoju inovacija u medicini.

”Veoma plodotvorni i konkretni razgovori sa predsednicom Opštine i direktorkom Doma zdravlja. Bajina Bašta ima potpuno novi zamajac za razvoj u novim tehnologijama, infrastrukturi i u zdravtstvenoj zaštiti gradjana. Mnogo je studenata koji se školuju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i koji bi da se vrate u Bajinu Baštu ali žele da imaju mogućnosti da razvijaju svoj IT biznis, digitalni biznis, inovacioni biznis na način da im država pomogne kao što je pomogla u velikim naučno tehnolopškim parkovima u Srbiji. Siguran sam da inovacije i zdravstvo zajedno mogu da budu najbolja varijanta i za Srbiju, a u ovom slučaju konkretno i za Bajinu Baštu. U narednom periodu ću razgovarati sa mojim kolegama ministrima vezano za ovu Opštinu. Bajina Bašta ima ogroman neiskorišćen potencijal, ali sa razvojem putne infrastrukture uskoro će se do Bajine Bašte dolaziti mnogo brže i mislim  sa ulaganjima koje Vlada Rs planira u Zapadnoj Srbiji u sledećih nekoliko godina da Bajina Bašta ima potencijal da postane jedna od prepoznatljivih turističkih centara ne samo u Srbiji nego ovog dela Evrope”, rekao je ministar Popović.

Dodao je da Srbija ima najveći potencijal u razvoju inovacija i novih tehnologija i danas iz Srbije se izvozi više IT usluga, servisa, inovacionih projekata i svega onoga što je vezano za digitalizaciju  nego cela poljoprivreda zajedno.

”Ova poseta bila je od izuzetnog značaja. Razgovarali smo o reorganizaciji Doma zdravlja. Rekli smo da nam je potrebna služba hitne medicinske pomoći pošto mi imamo odsek, a ne službu tako da ćemo ići i u tom pravcu da vidimo na koji način možemo da krenemo u otvaranje te službe koja će zahtevati dosta sredstava. Takodje, smo razgovarali o otvaranju startap centra za šta smo od ministra dobili čvrsto obećanje u vidu pomoći čija je vrednost oko 10 miliona dinara. Opština je u obavezi da nadje prostor koji bi bio preuredjen za tu namenu i da nabavi kompjetursku opremu”, izjavila je predsednica Privremenog organa Opštine Bajina Bašta Vesna Djurić.

”Mi smo napravili konkretne planove  tako da se nadam da ćemo u narednom periodu brzo doći do realizacije onoga što je sada najpotrebnije za Dom zdravlja, a to je rešavanje problema hitne službe. Moramo napraviti potpuno nov objekat što zahteva odvajanje hitne službe, nabaviti dodatna sanitetska vozila koja u svakom momentu mogu izaći na teren i istovremeno poboljšati uslove rada. Mislim da zdravstveni sistem u ovom momentu mora biti jedan od prioriteta. Pre svega da razvijemo sistem dobre nege i pružanja kvalitetnih usluga”, ističe direktorka Šarac.

Ovaj članak je pročitalo 692 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.