Medjunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru

Od 25. do 28. avgusta na Zlatiboru, u Kulturnom centru Zlatibor, održava se jedanaesti Međunarodni festival sportskog filma, čiji je osnivač Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor. Ove godine učestvovaće oko 50 igranih i dokumentarnih filmova sa sportskom tematikom, iz zemlje i sveta.

Pored filmskih nagrada autorima filmova, organizatori festivala dodeljuju i nagrade za životno delo uglednim sportistima.

Dobitnici nagrada za životno delo, ove godine su: glumac Hadži Petar Božović, prof.dr Aleksandar Kerković, prof.dr Ilija Jorga, Zoran Živković, Đorđe Perišić.

Povelju heroja sporta i života „Nataša Kovačević“ dobiće Draženko Mitrović, legenda paraolimpijske atletike, bacač diska, koplja i kugle.

Ove godine Festival će otvoriti film “Skok” o našoj košarkašici Nataši Kovačević i o njenoj misiji da kod drugih ljudi probudi borbeni duh i motivaciju da se prebrode naizgled nepremostive prepreke, autora Ivice Vidanovića i Aleksandra
Miletića. Osim filmskih stvaralaca ovaj festival okuplja i ugledne sportiste iz zemlje i inostranstva jer je zamišljen kao svojevrstan spoj umetnosti, sporta i stvaralaca iz te dve oblasti.

Zatvaranje Festivala i dodela festivalskih nagrada najboljim stvaraocima biće u nedelju 28.avgusta u 19 časova u dvorani Kulturnog centra kada će biti prikazan i film Zlatni dečko.

Ovaj članak je pročitalo 182 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.