Medalja za atletičara Božidara Markovića

Minulog vikenda u Kraljevu je održano takmičenje za najbolje atletičare i atletičarke Srbije iz 58 klubova. Ispred Atletskog kluba “Autocentar“ nastupio je Božidar Božo Marković, inače, vicešampion Srbije u skoku u vis osvojivši drugo mesto. Do drugog mesta došao je preskočivši lestvicu postavljenu na visini dva metra i osam centimetara.

“S obzirom da je ovo prvo takmičenje u okviru letnje sezone, zadovoljan sam postignutim rezultatom ako uzmem u obzir da sam već nedelju dana prehladjen i istovremeno sam imao povrede koje su me omele da pobedim, ali bez obzira na to, ipak sam zadovoljan postignutim rezultatom. Nadam se da ću tokom sezone još bolje skakati, napasti lični rekord od 2.13 i približiti se rezultatu od 2.20“, kaže Marković i dadaje da je jedan skok prelomio.

Trenutna epidemiološka situacija diktira takmičarsku sezonu. Pred ovim uspešnim momkom je nekoliko medjunarodnih mitinga, ali i Balkansko prvenstvo koje se održava 25. i 26. juna u Novom Pazaru. Medjutim, odluku o nastupu na ovim takmičenjima svakako će doneti Atletski savez Srbije.

“Osvojio sam mnogo priznanja i medalja na raznim takmičenjima. Meni veoma važna i draga medalja je osvojena za svoj grad na MOSI igrama i priznanje koje mi je dodeljeno za sportistu decenije. To je ono sa čim ne može svako da se pohvali, a svakako ima veliku vrednost“, ističe Marković.

Preko 10 godina Božidar Marković nastupa za Atletski klub “Autocentar“. Svakodnevno trenira sa Jovanom Djurićem sa kojim uspešno saradjuje i pravi odlične rezultate.

Ekspanzija je mladih atletičara u Bajinoj Bašti. Posebno se ističu Tijanu Karadarević starija juniorka koja je u atletici uspešna već dugi niz godina u troskoku, skoku u dalj i skoku u vis i Dejan Jovanović stariji junior koji postiže odlične rezultate u skoku u dalj.

Ovaj članak je pročitalo 481 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.