Srednja

Kombinovani model nastave u Tehničkoj školi

Na sastanku koji je pre par dana održan u školskoj upravi u Užicu prezentovan je način na koji će odvijati nastava od 1. septembra, tako da je na osnovu toga napravljen plan rada i način organizovanja nastave u Tehničkoj školi u Bajinoj Bašti.  

Kako je za Prvi portal ispričao direktor Tehničke škole Nenad Mihajlović, škola se opredelila da nastavu organizuje po B modelu što znači da će jedna grupa učenika sedam dana imati neposrednu nastavu, dok će druga grupa istovremeno slušati online nastavu. Maksimalan broj učenika koji može prisustvovati nastavi je 15.

Ovaj postupak će biti lako primenljiv obzirom da odeljenja ne broje više od 30 učenika, rekao je Mihajlović i dodao da je novina u odnosu na osnovne škole i gimnazije ta da će učenici srednjih stručnih škola časove vežbi i časove praktične nastave obavljati u školi odnosno u preduzećima gde su i do sada obavljali u saradnji sa socijalnim partnerima. Ono što je takodje važno kako je rekao jeste da će se provera znanja vršiti u školi.

“Mislim da će ova metoda nastave imati mnogo veći efekat nego samo izvodjenje online nastave koji smo imali od marta do kraja školske godine. Svako odeljenje ili grupa imaće svoju učionicu koju neće menjati tokom izvođenja nastave“, rekao je Mihajlović.

Roditelji koji se opredele da njihova deca slušaju  online nastavu treba da dođu u školu i potpišu pismenu saglasnost.

Časovi će trajati 30 minuta. Učenici će dve nedelje ići u prvu, a dve nedelje u drugu smenu, rekao je Mihajlović  i dodao da će učenici Tehničke škole 1. septembra krenuti u drugu smenu koja će početi u 14 časova.

Razredne starešine će prvog dana upoznati učenike sa merama zaštite koje se moraju strogo poštovati a koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski i održavanja fizičke distance.

Ovaj članak je pročitalo 1372 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.