Javne službeObaveštenja

Energetska sanacija: Javni poziv za privredne subjekte

U toku je konkurs za firme zainteresovane za sprovođenje mera energetske sanacije koje se odnose na stolariju, izolaciju, zamenu grejnih tela i kotlova.

Do 4. jula, traje konkurs za preduzeća i preduzetnike koji žele da učestvuju u sprovođenju mera energetske sanacije uz subvencije opštine i države. Oko 150 objekata će biti obuhvaćeno ovim programom. Opština Bajina Bašta je za ove namene izdvojila 8,5 miliona dinara i isto toliko Ministarstvo energetike.

Ovim sredstvima plaća se polovina vrednosti opreme i radova, a drugih 50% plaćaju građani, koji će biti izabrani na posebnom konkursu.

Mere energetske sanacije koje će se sprovoditi, i za koje se sada mogu prijaviti firme koje se bave tim delatnostima, a kasnije i građani, su zamena stolarije,  termička izolacija zidova i podova na tlu (ne na spratovima), termička izolacija ispod krova na kućama, instalacija kotlova na gas ili biomasu (pelet, briket, sečka), nabavka i ugradnja novih grejnih tela (radijatora) i cevne mreže, nabavka i ugradnja toplotnih pumpi za kuće, nabavka i ugradnja solarnih kolektora za grejanje vode za grejni sistem.

Uslov je da je firma registrovana najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije i da ima ateste za materijale i proizvode.

Konkursna dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici bajinanbasta.rs. ili lično u prostorijama opštinske uprave, Bajina Bašta

Konkurs za domaćinstva se može očekivati za mesec dana, rečeno nam je u Opštinskoj upravi.

Ovaj članak je pročitalo 439 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.