Poslovna

Javni poziv za projekte poslovne infrastrukture

EU PRO Plus program će u četvrtak, 6. oktobra u Kulturnom centru Zlatibor održati info-sesiju o javnom pozivu za unapređenje poslovne infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionu Šumadije, Yapadne, Južne i istočne Srbije. Evropska unija je za ovaj javni poziv opredelila 4,8 miliona evra.

Lokalne samouprave mogu da konkurišu projektima izgradnje ili rekonstrukcije, infrastrukturnog opremanja industrijskih zona, naučno-tehnoloških parkova, biznis- inkubatora, turističkih zona, kao i projektima izrade tehničke dokumentacije u svrhu razvoja poslovne infrastrukture. U okviru poziva iz ukupnog budžeta 3,4 miliona evra su usmerena na podršku razvoju industrijskih zona, naučno-tehnoloških parkova, inovacionih centara ili biznis-inkubatora, dok je za podršku razvoju održivog turizma opredeljeno milion evra.

Lokalne samouprave će moći da konkurišu i za podršku razvoju tehničke dokumentacije u svrhu unapređenja poslovne infrastrukture, odnosno za izradu projekata za građevinsku dozvolu, izvođačkih projekata i studija izvodljivosti, za šta je EU izdvojila 400.000 evra.

Javni poziv će se sprovesti u dve faze, tako što se u prvoj fazi podnosi koncept predloga projekta, dok druga faza podrazumeva podnošenje kompletne prijave ali samo za one podnosioce čiji je koncept pozitivno ocenjen u prvoj fazi.

Više informacija o ovom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PRO Plus programa, Javni poziv za projekte poslovne infrastrukture.

Rok za podnošenje koncepta je 25. oktobar 2022. godine.

Ovaj članak je pročitalo 147 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.